top of page

 

52 Active Water - helt världsunik

 Världens häftigaste dryck med fermenterat bipollen
 

52 Active Water är en funktionell, helt kalorifri dryck med ovanligt många naturliga näringsämnen i en och samma flaska med s.k. Clean Label etikett utan socker, artificiella tillsatser eller E-nummermärkningar.

 

Bara vatten, rent bipollen och naturliga aromer med sina svenska ursprung, tillverkat i Sverige. Ett gott funktionellt vatten med världens största och äldsta samling av massor av naturliga mjölksyrabakterier som naturen själv har skapat. Energi från den svenska naturen, och allt detta är helt naturligt!
 

Processen bakom framställningen är en ny världsunik svenskt patent som delvis går ut på att frigöra skalet från bipollen och av själva bipollen fermentera och utvinna ett helt naturligt extrakt. Detta är just H13 Microbiome® som i princip är 13 stycken mjölksyrebakterier från svenska honungsbin som två forskare från Medicinska Fakulteten vid Lunds universitet har funnit hos bin.

Bakom upptäckten och patenten på de 13 bakterierna ligger över 18 års forskning och många avhandlingar som stärker de goda egenskaperna och det välbefinnande dessa kan skapa i kroppen. 52 Active Water har en global exklusivitet att i drycker använda fermenterat bipollen, som är en skyddad patentlösning (H13 Microbiome®).

Kategorin utgör en helt naturlig kombination av energidryck och funktionsvatten utan onödiga tillsatser och vare sig tillsatt socker eller artificiellt sötningsmedel.

Den sötning som behövs utvinns på naturligt sätt ifrån bipollen och ger vattnet en harmonisk sötma. Det är ett hälsosammare alternativ till många andra sötade och artificiella drycker som finns och i stället ett innehåll av näringsämnen från naturen. Produkten är inte allergen och målet är att ta fram en produkt som rätt och riktigt kan påtala en så ”ren” innehållsdeklaration som möjligt s.k. Clean Label utan E-nummerbaserade tillsatser eller andra artificiella insatsvaror. 52 Active Water kan drickas när som. Som en törstsläckare, till maten, under träning eller helt enkelt när det passar och törst och lust faller på.

 

En flaska 52 Active Water innehåller bland annat 1 miljard goda mjölksyrabakterier. Utöver välgörande mjölksyrebakterier utvinns många andra naturliga näringsämnen från bipollen. Just 52 Active Water innehåller (minst) 52 aktiva näringsämnen, men det bästa av allt är att den kan innehålla upp till 250 näringsämnen per 50 centilitersflaska. Det beror helt och hållet på vilka blommor bina har polletterat.

 

De mest vanligt förekommande näringsämnena i bipollen är:

VITAMINER

Viatmin A

Vitamin C

Vitamin D

Vitamin E

Vitamin K

B1

B3

B5

B6

B9

B12

MINERALER

Koppar

Magnesium

Fosfor

Zink

Kalium

Natrium

Kalcium

Krom

Mangan

Selen

Asparagin

Asparaginsyra

Cystein

Glutamin

Glutaminsyra/Glutamat

Glycin

Prolin

Serin

Tyrosin

Selenocystein

ENZYMER

Amylas

Fosfat

Paktas

Transferas

Katalas

Lecitin

Fytosteroler

Lutein

Glykokosid

Rutin

AMINSOSYROR

Treonin

Fenyalalanin

Histidin

Isoleucin

Lysin

Metionin

Treonin

Tryptofan

Valin

Leucin

Alanin

IMG_6372.HEIC
IMG_6943.HEIC

H13mikrobiomet är en grupp av 13 sorters samarbetande mjölksyrabakteriearter som var den okända essensen av den antika folkmedicinen honung.

H13microbiome® består av följande arter av mjölksyrabakterier och vilkas vetenskapliga bakterienamn är:  

Apilactobacillus kunkeei, Apilactobacillus apinorum,  Bombilactobacillus mellifer, Bombilactobacillus mellis, Lactobacillus melliventris, Lactobacillus kimbladii, Lactobacillus helsingborgensis, Lactobacillus kullabergensis och Lactobacillus apis, Bifidobacterium coryneforme Bma6, Bifidobacterium kimbladii, Bifidobacterium asteroides Hma3 och Bifidobacterium mellis.

FiftyTwo Active Water innehåller naturliga fibrer och näringsämnen från bipollen, vilka ger bakterierna näring (prebiotika) och skydd. Det är binas mjölksyrabakterier som ger folkmedicinen, honung dess ursprungliga verkan. Mjölksyrabakterierna odlas upp på deras naturliga näringsämnen som de är vana vid, vilket gör dem maximalt starka. De tillsätts sedan tillsammans, levande och aktiva i H13mikrobiomet.

 

Det finns många avhandlingar, inte minst från forskargruppen på Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet om bipollenets positiva egenskaper och hälsoeffekt på människokroppen.

Bipollen anses av många vara vara ett superlivsmedel av rang, och något av naturens mest kompletta råvara.


Ett axplock på dess fördel är:

Bekämpar trötthet

Ökar energin helt naturligt
Innehåller alla essentiella aminosyror
Antibakteriellt

Kan hjälpa mot benskörhet

Upp till 250 näringsämnen

Hjälper matsmältningen

Ökar styrkan i kroppen

Förbättrar hyn

  

AdobeStock_2928448.jpeg
bottom of page